top of page

James Oesi (contrabas) &
Andrea Vasi (piano)
 

Contrabassist James Oesi (Londen 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Oesi studeert in 2012 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, met een 10 + onderscheiding en won hij de Fock Medaille voor beste solo-examen van dat jaar. Daarvoor studeerde hij in Moskou en volgde masterclasses bij onder andere solobassist Gary Karr en cellist Anner Bijlsma. 

James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival – het enige festival ter wereld waar de bas centraal staat. Daarnaast is James Oesi een veelgevraagd speler in ensembles die moderne muziek spelen. Hij treedt op met het Asko|Schönberg Ensemble, Insomnio Ensemble, Oerknal Ensemble, Ives Ensemble en het prestigieuze Ensemble Modern.

Pianiste Andrea Vasi (Voorburg 1989) werd geboren te Voorburg in een Roemeens-Nederlands gezin. Ze begon met pianospelen op zesjarige leeftijd, en werd vier jaar later toegelaten op de ‘School voor Jong Talent’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier studeerde ze bij Marlies van Gent. Op veertienjarige leeftijd, won zij de 1e prijs, Persprijs en Publieksprijs tijdens de nationale van het Prinses Christina Concours (als duo met violiste Sumire Hara). Naar aanleiding hiervan trad zij op in Carnegie Hall, New York. Twee jaar later won ze weer, nu als duo met violist Noa Eyl en weer mocht ze optreden in Carnegie Hall. Andrea was speciale gast op het Gergiev Festival te Rotterdam, het grachtenfestival te Amsterdam, en tijdens de ´International week´ aan het conservatorium van Graz (Oostenrijk). Momenteel is Andrea docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, en aan de TU Delft.

Zij spelen het volgende programma voor u:

Franz Schubert (1797-1828)

Sonata in A minor voor Arpeggione en Piano, D.821

• Adagio

• Allegro Moderato

• Allegreto

 

Claude Debussy (1862 - 1918)

Clair de Lune

 

Vittorio Monti (1868 - 1922)

Csárdás

Zondag 1 oktober 2023, 16.00 uur

Gasthuiskapel Gasthuisstraat 34, 5301 CC Zaltbommel 

Entree € 22,- (jeugd tot 18 jaar gratis toegang)

Reserveren  via mail naar engelenbak@gmail.com vermeld daarbij: datum concert en aantal personen

                      of bel 06 142 55 605

Betalen        Gaarne betalen door overmaking naar IBAN NL18 RABO 0148 5295 26 t.n.v. St De Engelenbak

bottom of page