top of page

Pavel Fischer (viool) & Ayke Agus (piano)
Godfried Hoogeveen (cello)

Ayke Agus geboren in Indonesië begon haar carrière op zowel viool als piano toen zij 7 jaar was. Nadat ze haar middelbare school had doorlopen kwam ze naar de V.S. en dankzij een studiebeurs kon zij zowel viool als piano studeren in Amerika. Daar kwam zij in aanraking met Jascha Heifetz, die haar uitzonderlijke talenten herkende en vroeg of zij hem wilde begeleiden bij zijn concerten. Dit heeft zij de laatste 15 jaar van zijn leven gedaan. Na zijn dood schreef zij de biografie “Heifetz, as I knew him”, wereldwijd gelezen door muziekliefhebbers en violisten. Als resultaat werd - en wordt ze nog steeds - overal uitgenodigd om masterclasses en lecture-recitals te geven. Al haar activiteiten staan in dienst van haar missie om de muzikale traditie van Jascha Heifetz levend te houden. 

 

Pavel Fischer studeerde af aan het Praags Conservatorium. Pavel was lange tijd primarius van het prestigieuze Skampa Quartet.  Met het Skampa Quartet trad hij op over de hele wereld. In 2008 werd hij Professor aan de Royal Northern College in Manchester. Sinds 2021 is hij tevens als docent verbonden aan het Rotterdamse Conservatorium. Pavel is een zeer gewaardeerd gastdocent aan het Kamermuziek Atelier in Delft. 

Sinds 2007 wint Pavel erkenning als componist. 

Pavel trad al eerder op in de Gasthuiskapel met trio Bardolino en met de accordeonist Jakub Jedlinský.

Godfried Hoogeveen begon op 10-jarige leeftijd cello te spelen en haalde in 1970 zijn solistendiploma cum laude. Godfried studeerde vervolgens in Amerika  bij Gregor Piatigorsky en Jasha Heifetz. Aanvankelijk  was hij solocellist bij het Residentieorkest en later bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Daarnaast soleerde hij bij Nederlandse Symfonieorkesten onder leiding van Edo de Waart en Ricardo Chailly. Hij trad op in alle landen van Europa en o.m. in Indonesië, Israël, Noord- en Zuid-Amerika en Japan. Een aantal componisten hebben speciaal voor hem stukken geschreven. Ook kamermuziek ligt hem na aan het hart. Hij vormde een trio met Emmy Verheij en Paul Koomen.

Zij spelen voor u het volgende programma:

  • Carl Maria von Weber

Adagio & Rondo /arr. Piatigorsky

  • Pavel Fischer

“Mad Piper”

  • Sergej Rachmaninoff

Prelude op 23 no 6 in Es-mineur                                                     

  • Antonín Dvořák                

Pianotrio nr. 4 in E mineur Op 90, Dumky

Zondag 29 oktober 2023, 16.00 uur
Gasthuiskapel Gasthuisstraat 34, 5301 CC Zaltbommel 

Entree €22,- (jeugd tot 18 jaar gratis toegang)

 

Reserveren  via mail naar engelenbak@gmail.com vermeld daarbij: datum concert en aantal personen

                      of bel 06 142 55 605

Betalen        Gaarne betalen door overmaking naar IBAN NL18 RABO 0148 5295 26 t.n.v. St De Engelenbak

bottom of page