top of page

Cugnon Consort

Docenten & viooltalenten

Zo 30 mei 2021, 16.00 uur

Gasthuiskapel Gasthuisstraat 34, 5301 CC Zaltbommel 

Entree € 20,- (jeugd tot 18 jaar gratis toegang)

Het Cugnon Project is een stichting met als doel jong muzikaal talent een podium te bieden te midden van professionele musici. Tegelijkertijd willen we onze liefde voor muziek delen met ons publiek door concerten en projecten te presenteren van hoog niveau.

In mei 2011 verzamelden dertig professionele musici en muziekstudenten, samengebracht door violist Chris Duindam, zich in het kasteel van het Waalse dorpje Cugnon. Een week lang eindeloos musiceren in de verschillende kamers van het kasteel, en concerten geven in de dorpjes eromheen. Samen eten koken, en de keuken opruimen. Er groeit een gemeenschappelijk gevoel, waarbij één ding centraal staat: de liefde voor de muziek. De jonge musici trekken zich op aan de professionals, die zich op hun beurt door de jeugd laten inspireren. Een unieke situatie, die fantastische concerten oplevert. Vanuit dit experiment ontstond het Cugnon Project met zijn huidige doelstellingen en activiteiten. 

 

Het Cugnon Project presenteert kamermuziekconcerten door heel Nederland. De ensembles worden ad hoc samengesteld, zijn altijd een mix van professionals en jong talent, en variëren in grootte van duo tot octet. Het repertoire is alles behalve standaard en reikt van bekende werken tot onbekendere parels zoals het octet van Enescu en het strijkkwintet van Bruckner. Ook waren de musici van het Cugnon Project de afgelopen jaren meerdere malen te gast op festivals in Italië, o.a. op het Francigena International Arts Festival en het Punto Arte Festival van dirigent Jan Willem de Vriend. 

Nieuwsgierig? Luister hier 

 

bottom of page